پخش زنده
امروز: -
رئیس شورای بین دولتی مدیریت راه کشورهای مشترک المنافع (CIS) گفت:نقش ویژه منطقه آزاد ماکو برای توسعه روابط ایران و کشورهای CIS قابل توجه است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی ،رئیس شورای بین دولتی مدیریت راه کشورهای مشترک المنافع (CIS) در دیدار با مدیران سهزماندمنطقه آزاد ماکو با اعلام هین مطلب گفت: در بازدید که منطقه آزاد ماکو داشتیم، ظرفیتهای ترانزیتی و موقعیت جغرافیایی آن برای توسعه و بهبود روابط ایران و کشورهای مستقل مشترک المنافع CIS میتواند نقش ویژه ایفا کند.
بوری کریم اف هدف از سفر به ایران و بازدید از منطقه آزاد ماکو را بهبود و توسعه مناسبتها و مراودات کشورهای CIS و کشورهای آسیای مرکزی و تاجیکستان با ایران اعلام کرد و افزود:ظرفیتهای اقتصادی منطقه آزاد تجاری و صنعتی ماکو زیاد بوده و این ظرفیتها برای رشد و توسعه مراودات اقتصادی بین ایران و کشورهای منطقه تاثیر فراوانی میتواند داشته باشد.
کریم اف ظرفیت حمل و نقل و ترانزیت ماکو را برای توسعه گردشگری و تجارت بی بدیل عنوان کرد و گفت: منطقه آزاد ماکو به سبب قرار گرفتن در کریدور مواصلاتی شرق به غرب و شمال به جنوب از جمله مناطق استراتژیک محسوب میشود که میتوان از این موهبت بیشتر استفاده شود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو هم ضمن تأکید بر اهمیت گسترش تعاملات حمل و نقلی بین المللی این منطقه با کشورهای CIS، از پیشنهادات کریم اف در مورد توسعه و رونق مراودات تجاری و استفاده از ظرفیتهای حمل و نقلی یکدیگر استقبال کرد.
حسین گروسی با اشاره به اینکه، استانداردسازی و توسعه راهها و جادههای منطقه انجام گرفته افزود: قرار گرفتن بزرگترین منطقه آزاد تجاری و صنعتی کشور در دروازه ورودی اروپا که از لحاظ تردد مسافر، تجارت بازرگانی و ترانزیت خارجی و بین المللی از جمله مرزهای رده نخست کشور محسوب میشود، نگاه جهانی کردن ارتباطات اقتصادی برای توسعه فعالیتهای مبادله خارجی را پیگیری میکنیم.
گفتنی است، پس از فروپاشی شوروی در سال ۱۹۹۱ سازمان کشورهای مشترک المنافع موسوم به cis متشکل از ارمنستان، جمهوری آذربایجان، بلاروس، قزاقستان، قزقیزستان، مولداوی، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تشکیل شد.
توسعه مناسبات اقتصادی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای عضو گروه مذکور جزو اولویتهای کشور بوده و همکاریهای فی مابین در حوزه حمل و نقل و ترانزیت با این کشورها به ویژه بعد از تحولات ژئوپولیتیک اخیر، در راستای منافع مشترک از اهمیت بیشتری برخوردار شده است